Workshops & Cursussen

Workshops & Cursussen

zomer en winteraanbod 2018/2019

Yogaweek in Griekenland 2020
met Yvonne Teuben

in Marathea, Peloponnesos, Griekenland

Van 11 tot 18 september, 2019, geef ik een week Critical Alignment Yoga op het landgoed Marathea in Griekenland. Het landgoed ligt op het vaste land van Griekenland, op de Peloponnesos, vlak in de buurt van het plaatsje Githeon. Vanaf het landgoed is er uitzicht op de zee en elke middag (behalve op excursiedagen) gaat er ook een eigen busje naar het strand en word je aan het eind van de middag weer opgehaald. (De reis is inclusief vliegticket, transfer, verblijf en is volpension. Voor de yogalessen krijg je een aparte factuur van 150,- euro. De twee wandelingen die aangeboden worden tijdens deze week als mede de lunch buiten de deur worden apart berekent.)
Bij boekingen voor 31 december 2018 krijg je 30 euro korting. Was je vorig jaar ook mee krijg je ook 30 euro korting.

 Kijk voor meer informatie & boekingen op de site van Marathea.

TOON PROGRAMMA:
08:00 uur: Meditatie 09:00 uur: Ontbijt 10:15 uur: Yoga 12:30 uur: Lunch 15:00 uur: optioneel busje strand 18:15 uur: Yoga 19:30 uur: Diner

Tweemaal tijdens de week wordt er een prachtige wandeltocht aangeboden door de eigenaar van het landgoed, Themistocles Sarelakos. We lunchen die dagen in een Taverne. De yogales van 10:15 komt dan te vervallen.

Meer over Yvonne op Yvonne.Yoga
Contact: info@yvonne.yoga


Yoga, wolwerk & wandelen in Frankrijk
met Nell

Data volgt

‘s Morgens yoga, ‘s middags wolwerk en creativiteit, woensdag een wandeling

Het voelen van en werken met natuurlijke materialen, maar ook het voelen van en luisteren naar je lichaam tijdens de yoga, wat vertelt je lichaam je? De meditatie die je dichter naar jezelf voert. Het horen van de stilte, het wandelen in stilte die zorgt voor verbinding met de natuur. Het proeven van het eten, welke smaken hebben je voorkeur? De milde detox, het inademen van schone buitenlucht, je bewust worden van je ademhaling. Je creativiteit de vrije loop laten en zien wat je zelf creëert, het leven bekijken vanuit je hart... Kijk voor info op de site van Partoucie

Voor mensen die zin hebben in een speciale ervaring.

Kijk voor meer informatie & boekingen op de site van Partoucie


Alignment yoga-retreat, met snufjes chikung, yin, en meditatie olv Marciel Witteman

data volgt
in Can Portell Girona, Spanje

Marciel Witteman geeft alignment yoga, met snufjes chikung, yin, en meditatie. Heerlijke mindful yoga, waardoor je je als herboren voelt, en is bovendien therapeutisch voor iedereen met stijve nekken, schouders en bovenruggetjes. Houdings-therapeutisch advies komt er als cadeautje bij. En niet te vergeten, de lessen zijn gelardeerd met humor!
Marciel’s motto: ‘Free your body, free your mind!’

s’ Ochtends wakker worden met een zachte flow les, ’s Middags lekkere meer technische yoga en ´s avonds naar wens mee doen met de meditatie.

Incl 5 overnachtingen incl ontbijt, 4 x lunch en 5 x diner (1x lunch op eigen kosten aan zee) De prijs is exclusief vervoer naar en in Spanje
Geadviseerde vlucht 23 mei Amsterdam Transavia naar Girona 6.30 en aankomst 8.30 Girona en terug op de 28ste mei om 9.05.

zie ook http://marcielwitteman.nl/

(Deelnemers aan de Masterclass van Maria Goos kunnen meedoen aan de yogalessen tegen meerkosten)Workshop voor professionals met rug - en nek klachten

Voor: Musici, chefs, schrijvers, desktop werkers, en iedereen die bovenrug, nek en schouders intensief gebruikt.

Cursus op aanvraag

In onze dagworkshop leer je technieken om met minder spanning in je lijf je werk te doen. Je gaat eenzijdige bewegingspatronen en jouw persoonlijke voorkeurshouding herkennen.

• Gerichte ontspanningsoefeningen voor de rug.
• Ademhalingsoefeningen: vanuit een betere ademtechniek zal je je werk meer ontspannen doen.
• Spieropbouw: dieper gelegen ‘vergeten’ spieren worden aangesproken, en oppervlakkige overbelaste en verharde ‘werk’spieren van onderrug, schouders, nek, polsen en/of vingers worden meer flexibel en sterker.

Na onze bovenrugdag ben je beweeglijker en voel je je als herboren!

Geef je op door een mail te sturen naar info@yogacollectief.nl

 

Mediteren met Marciel

Cursus op aanvraag

We beginnen met wat lichte yoga oefeningen en op het bovenrugstripje, om technisch goed te (leren) zitten. We gaan mediteren op een kussen, maar als dat voor jou te uitdagend is, mag op een stoel ook. Er komen wekelijks verschillende meditatievormen aan bod. Die komen na een aantal weken weer terug, met variaties. De herhaling ervan versterkt en verdiept je concentratie en aandacht.
Verder is er afwisselend geleide meditatie, en relatief korte periodes van in stilte zitten met elkaar. Dat bouwen we t.z.t. op.
Aan het eind van de sessie is er altijd een afsluitingsmoment met thee voor vragen en reflectie. Het zijn doorlopende lessen en je kunt altijd als beginner instappen.
Marciel begon met boeddhistische meditatie lessen en technieken in 2008 toen ze voor haar boek In Yogaland yoga en meditatievormen uitprobeerde.
Ze voelde zich een ander mens door meditatie en is er nooit meer mee gestopt. Ze volgt momenteel meditatielessen en stilteretraites bij Britse meditatieleraar Burgs van the Art of Meditation.
Marciel: 'De mensen die mij als een enthousiast en praatgraag persoon kennen, en niet als yogi, vinden dat nogal grappig. Maar ook als je beweeglijk en onrustig bent is meditatie wat voor jou, voor iedereen. Kom proberen, want als ik het kan, kan iedereen het! Als je een poosje meedoet zul je merken dat je vanzelf de thuisdiscipline om ‘te zitten’ gaat oppakken. Je kan ook komen omdat je daarna lekker en ontspannen zult slapen.’

Critical Alignment Yoga met Yvonne

Iedere zondag van 19:45 tot 21:15

Locatie: Blankenstraat 166 Amsterdam
criticalalignment.nl

Het doel van Critical Alignment Yoga (CAY) is om weer te bewegen zoals je oorspronkelijk gemaakt bent.
Veel mensen hebben last van hun rug of hebben schouder-, en nekklachten. Onze manier van leven met veel zitten, gehaast zijn heeft zijn weerslag op ons lichaam en op onze geest. We worden gedurende de jaren steeds krommer en stress ligt op de loer. CAY stelt dat wanneer je yogahoudingen, asanas, wilt uitvoeren je je lichaam eerst klaar moet maken om de bewegingen ook uit te kunnen voeren.

Ontspanning: De les begint vaak liggend op een rolletje, een rubberen stripje of een boogje om de grote oppervlakkige spieren los te maken. Onze aandacht en onze adem helpen mee eventuele weerstand op te lossen. Er komt meer lichaamsbewustzijn en de wervelkolom krijgt de ruimte om weer naar z’n oorspronkelijke vorm terug te keren.

Beweging & Kracht: Na de ontspanning gaan we naar beweging. In de asana’s zoeken we de coördinatie en bouwen kracht op in de dieper gelegen spieren, de houdingsspieren. Ook als de houdingen zwaar of misschien spannend zijn onderzoeken we of we kunnen bewegen vanuit ontspanning ipv wilskracht. Dat betekent dat je niet je best moet doen maar je geest zo neutraal mogelijk houdt. Je traint dus niet alleen je lichaam maar ook je geest om ontspannen te reageren op uitdagende gebeurtenissen. Dit kun je meenemen naar het dagelijkse leven.

Met CAY als basis kun je iedere andere yogavorm onderzoeken.
Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon een proefles nemen en besluiten of je een kaart wilt kopen. De les is in de studio van Gert van Leeuwen, de grondlegger van Critical Alignment.